Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Požar na rimski železniški postaji

Požar na rimski železniški postaji.
1/8
Reuters
Na eni od večjih železniških postaj v Rimu, ki predstavlja pomembno prometno križišče, je davi izbruhnil velik požar, ki ovira železniški promet ne le v italijanski prestolnici, temveč tudi drugod po državi.

Do zamud in odpovedi vlakov bo predvidoma prihajalo tudi v prihodnjih dneh.

Po poročanju italijanskih medijev je v enem od kril železniške postaja Tiburtina na severovzhodu Rima zagorelo danes zjutraj. Postaja je povsem zaprta, gmotna škoda pa je ogromna, so sporočili iz italijanskih železnic FS. Ranjenih ali mrtvih sicer po doslej znanih podatkih ni.

Vzrok požara še ni znan, so se pa ognjeni zublji razvili znotraj postaje in za zdaj ni nobenih znakov, da bi šlo za nameren zažig. Ogenj tudi po več urah še ni povsem pogašen, a naj bi ga gasilci že v veliki meri omejili.

Kljub temu Italijanom odsvetujejo potovanja z vlakom. Med drugim je namreč zagorela električna centrala na postaji, ki ureja promet, zaradi česar je promet zelo oviran, prihaja do zamud po vsej Italiji in tudi odpovedi vlakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.