Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Požar na Sveti gori skoraj pogasili

Požar na Sveti gori
1/39
Bralec Aljaž
Požar na Sveti gori je skoraj pogašen. Pri gašenju slovenskim gasilcem pomagata dva helikopterja slovenske vojske ter italijanski helikopter in canadier.

Požar je skoraj v celoti pogašen. Ponekod še tli, zaradi česar bo ponoči teren varovalo okoli 40 gasilcev.

Po besedah poveljnika Civilne zaščite RS Srečka Šestana je danes pri gašenju požara sodelovalo okoli 100 gasilcev, veliko vlogo pa je odigralo letalo canadier, ki je vodo zajemalo v Jadranskem morju in imelo nalet na vsakih 12 minut.

Največjo težavo pri gašenju je po njegovih besedah predstavljala nedostopnost terena, zato so pri gašenju najbolj pomagala letala.

Požar je na pobočju Svete gore izbruhnil včeraj okoli tretje ure popoldan.

Več eksplozij na Sveti gori

Včeraj popoldne je na območju požara prišlo tudi do posameznih eksplozij neeksplodiranih ubojnih sredstev. Včerajšnji požar naj bi po nekaterih domnevah sicer povzročil cigaretni ogorek, gorela je predvsem podrast, zagorele pa so tudi krošnje dreves. Zaradi močnega dima in intervencijskih vozil je bila potrebna zapora ceste od Prevale proti Sveti gori in naselju Grgar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.