Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Požar podtaknil 31-letni moški

hiša, Jurovski Dol, požar, Miroslav Breznik
Požar pred natanko mesecem dni v Zgornjem Boču, v katerem je umrl 75-letni moški, je podtaknil 31-letnik, ki je bil v sporu z lastnico stanovanjske hiše.

Mariborski policisti so v preiskavi ugotovili, da je moški požar podtaknil zaradi predhodnih konfliktov z lastnico hiše, 72-letno žensko.

"Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti s posledico smrti bodo policisti zoper moškega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu. Za omenjeno dejanje je zagrožena kazen zapora do petnajst let. Osumljeni je v preteklosti že bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja," so sporočili iz PU Maribor.

V požaru je takrat umrl 75-letni moški, ki se iz goreče hiše ni mogel rešiti, saj zaradi bolezni ni bil pokreten. Trem ljudem se je iz goreče hiše uspelo rešiti, 72-letna ženska je v požaru utrpela opekline.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.