Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Požar uničil mirno družinsko življenje

Požar ni povzročil škode na tistem delu hiše, kjer so apartmaji. (Foto: Klemen A
1/6
Žurnal24 main
V Bohinju je ponoči zagorela hiša. Gasilcem je požar uspelo pogasiti po petih urah. Lastnik hiše je umrl, njegovi ženi, sinu in njegovemu dekletu pa se je uspelo rešiti. Žena je huje poškodovana.

Gasilci iz okolice so požar sicer začeli gasiti okrog 3. ure zjutraj, bitko nad ognjenimi zublji pa so zmagali po petih urah. Žal so bili prepozni, da bi preprečili smrt lastnika hiše, ki je želel požar pogasiti sam.

"Žena in sin uspela zbežati"
"Vzrok požara še ni znan. Zgorelo je prvo nadstropje in mansarda. Lastnik hiše je umrl. Ženi in sinu je uspelo zbežati iz hiše, ko je zagorelo," so nam povedali na Policijski upravi (PU) Kranj.

Žena se je huje poškodovala
Kot smo izvedeli na samem kraju dogodka, je bilo poleg družine v hiši še sinovo dekle, ki je bilo s sinom v času požara v najvišjem nadstropju hiše.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pri bežanju pred požarom se je najhuje poškodovala žena lastnika hiše. "Njo so odpeljali v bolnišnico, saj si je pri padcu zlomila oba kolka. Sama se je reševala in tekla po stopnicah, kjer je padla," nam je pojasnil sosed Jože Podlipnik. Ogenj je najprej opazil Franc Repinc, ki je mislil, da sin ob tako čudni uri servisira smuči. Ko je le pogledal skozi okno, je videl, da pri Zalokarjih gori.

Na pomoč je poklical Podlipnika in skupaj sta začela gasiti ogenj. Tudi ko so  prispeli gasilci, sta še več ur metala sneg skozi okno in pomagala pri gašenju.

Vzrok požara sicer še ni znan, je pa ta po prvih ocenah povzročil veliko gmotno škodo. Najbolj poškodovana je dnevna soba, kjer se je požar tudi začel, uničena pa je tudi streha. Požar ni povzročil škode na tistem delu hiše, kjer so apartmaji.

V akciji je sodelovalo 50 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Savica Polje, Bohinjska Bistrica, Stara Fužina, Srednja vas v Bohinju, Gradišče, Bohinjska Češnjica, Studor in policni gasilci GARS Jesenice.

Po petih urah nočnega dela še v službo
Nekateri gasilci so se po nočni akciji okoli 8. ure zjutraj odpravili domov, nekaj pa jih je na kraju tragičnega dogodka ostalo do približno 11. ure. "Vzroka za požar ne poznam, obstaja pa več možnosti," je dejal gasilec Metod Smukavec, eden od tistih, ki so po več urah napornega gašenja odhiteli naravnost v službo.

Tudi v Mislinji je gorelo
Sicer pa je bil še en požar včeraj na stanovanjskem objektu v okolici Mislinje. Do požara je prišlo v prostoru kuhinje novozgrajene stanovanjske hiše, ko je 78-letni lastnik hiše zamenjal plinsko jeklenko. Zaradi uhajanja plina in bližine odprtega ognja je prišlo do nenadnega vžiga plina in nastanka požara. Lastnik je utrpel lažje opekline rok in obraza, požar pa je na objektu in inventarju povzročil za okoli 20 tisoč evrov gmotne škode.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.