Slovenija > Črna kronika
4257 ogledov

Požar v jeseniški bolnišnici terjal dve žrtvi

Nemški gasilci Profimedias
Okoli 15. ure je izbruhnil požar v Splošni bolnišnici Jesenice.

Direktor jeseniške bolnišnice Janez Poklukar je pojasnil, da je do požara prišlo v eni od sob. Bolnike so morali evakuirati, gasilci pa so požar že pogasili. S Policijske uprave Kranj so sporočili, da intervencija na kraju še poteka. Ob tem pa so dodali, da so se nekatere osebe, ki so bile iz dela objekta evakuirane, že lahko vrnile v prostore. Po do zdaj znanih podatkih je požar terjal dve žrtvi. Kot poroča TV Slovenija, je ena oseba v kritičnem stanju.

Kot je v izjavi novinarjem povedal vodja intervencije Robert Kejžar, so gasilci, ko so prišli na kraj dogodka, ugotovili, da je bolnišnično osebje že sprožilo evakuacijo tretjega nadstropja, kjer je izbruhnil požar, ter nadstropja nad njim. Gasilci so požar pogasili in prostore prezračili, tako da bolnike v četrto nadstropje že nameščajo nazaj, kraj požara pa si trenutno ogleduje policija, ki bo tudi poskušala ugotoviti vzrok požara. Po nekaterih neuradnih informacijah pa naj bi ogenj zanetil eden od bolnikov.

Po Kejžarjevih besedah je zgorela sicer le ena soba, zaradi visoke temperature se so stopile tudi luči, dim pa se je razširil tudi po hodniku. Na urgenci tako obravnavajo več bolnikov zaradi vdihavanja dima, so potrdili v bolnišnici.

Bolnišnica je trenutno zaprta in ne sprejema novih bolnikov. Porodnice naprošajo, naj se, če je to le mogoče, ob začetnih znakih poroda odpravijo v eno od drugih porodnišnic.

Na ministrstvu za zdravje so potrdili, da se dogovarjajo z drugimi bolnišnicami za morebitno prerazporeditev bolnikov. Iz ljubljanskega kliničnega centra so sporočili, da so sprejeli eno ponesrečeno osebo iz požara na Jesenicah.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je zagorelo v tretjem nadstropju bolnišnice. Posredujejo gasilci iz GARS Jesenice ter PGD Jesenice, Hrušica, Planina pod Golico, Javorniški rovt, Koroška bela in Blejska dobrava. 

Minister za zdravje Samo Fakin je na poti v jeseniško bolnišnico. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • joze03 16:23 29.januar 2019.

    Da bi se ja srečno končalo.Na pomoć