Slovenija > Črna kronika
64 ogledov

Požar v Osilnici pod nadzorom

Požar v Sevnici
1/10
Nada Černič Cvetanovski
Požar v občini Osilnica je gasilcem uspelo spraviti pod nadzor. Predvidevajo, da ga bodo v torek tudi lokalizirali.

Požar, ki se je v soboto popoldne razplamtel na območju med vasjo Belica, Taborsko steno in Dragarskim vrhom v občini Osilnica, je okoli 70 gasilcem in dvama helikopterjema uspelo spraviti pod nadzor, je potrdil vodja intervencije in podpoveljnik Gasilske zveze Slovenije Leon Behin.

Pred nočjo bodo zemljišče, kolikor se bo dalo, pregledali in pripravili opremo za jutranje nadaljevanje gašenja. Ponoči bodo požarišče ves čas opazovali, za torek pa Behin predvideva, da bodo požar lahko lokalizirali in ga ukrotili do mere, ko se ne bo mogel več širiti.

Naselja niso ogrožena

Takrat naj bi na določenih delih požarišča prišli tudi do ognja in ga na zahodni strani, kjer bi se lahko ob vetru vnovič razplamtel, ustavili. Gašenje požara sicer v torek še ne bo končano, saj bo v določenih nedostopnih žepih še gorelo in tlelo več dni, je opozoril. Behin še ocenjuje, da požar ne ogroža bližnjih naselij in druge infrastrukture.

Požarno območje, na katerem se sedaj pojavljajo posamezna požarna žarišča, obsega približno poldrugi kvadratni kilometer neprehodnega, skalovitega in strmega območja nad reko Čabranka, približno pol kilometra od meje s Hrvaško. Sega pa od približno 500 do 1000 metrov nadmorske višine.

Zemljišče je v spodnjem delu požarišča poraščeno s podrastjo in z borovim gozdom, ki proti vrhu območja prehaja v mešani gozd, pri intervenciji pa sodelujejo gasilci dvanajstih gasilskih društev, je še povedal Behin.

Fotografije včerajšnjega gašenja požara v Tržiču si oglejte v zgornji GALERIJI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.