Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Požar v Osilnici so omejili

Gozdni požar Martin Kavčič (PGD Tržič)
Požar v občini Osilnica je popolnoma pod nadzorom in lokaliziran, je potrdil vodja intervencije Leon Behin. Predvidevajo, da bodo pogorišče jutri do večera sanirali.

Po besedah vodje intervencije Leona Behina so požar, ki je na neprehodnem, skalovitem in strmem gozdnatem območju nad reko Čabranka izbruhnil v soboto, so na vseh bokih, severnem, zahodnem in vzhodnem, ustavili, tako da se ne more več širiti. Le na sredini in v južnem delu požarišča je še nekaj posameznih žarišč, na zahodnem delu požarišča pa tleče žepe že neposredno gasijo gasilci.

Omenjeni del prizadetega območja bodo do večera pogasili, tako da tam ponoči ne bi vnovič zagorelo, v sredo pa bodo gašenje požara nadaljevali v osrednjem in najtežje dostopnem delu požarišča, kjer na posameznih delih gozd in njegova podrast še vedno gorita.

Do dežja ne bodo mirni

Zaradi nedostopnosti zemljišča bodo v sredo gašenje nadaljevali z vsaj enim, če ne dvema vojaškima helikopterjema, povsem zagotovo pa bo požar pogasil šele dež, je še povedal Behin.

Omenjeno požarno območje obsega približno poldrugi kvadratni kilometer neprehodnega, skalovitega in strmega območja nad reko Čabranka, približno pol kilometra od meje s Hrvaško. Sega od približno 500 do 1000 metrov nadmorske višine, zemljišče pa je v spodnjem delu požarišča poraščeno s podrastjo in z borovim gozdom, ki proti vrhu območja prehaja v mešani gozd.

Komentarjev 1
  • esim 15:14 21.avgust 2012.

    ** Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja. Uredništvo zurnal24.si **