Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Požar v Rusiji zahteval že 31 življenj

Gasilci so s težavo omejili požar v Tuli. Žurnal24 main
V požaru, ki je v nedeljo popoldne izbruhnil v domu za ostarele blizu mesta Tula v osrednji Rusiji, je umrlo 31 ljudi, 293 pa so jih evakuirali.
Požar, ki so ga omejili šele v nedeljo zvečer, je gasilo več kot sto gasilcev z 22 vozili. Omenjeni požar je le še eden v vrsti požarov, ki so v zadnjem času pustošili po Rusiji in zahtevali človeške žrtve. Ogenj, ki je izbruhnil v nedeljo okoli 13.30, je gasilcem uspelo omejiti šele pet ur pozneje. Evakuirati so morali 293 ljudi, vključno s sedemnajstimi medicinskimi sestrami. Vzrok požara, ki je zajel dom za ostarele v vasi Velije Nikolskoje, še ni znan.

To je zadnji v vrsti požarov, ki jim je bila Rusija priča v zadnjem letu. Tako je decembra lani v požaru v rehabilitacijski kliniki v Moskvi umrlo 45 žensk. Požar, ki je izbruhnil zaradi nespoštovanja varnostnih pravil, je marca letos v bolnišnici na jugu Rusije zahteval 63 življenj, deset žrtev pa je junija zahteval domnevno podtaknjen požar v domu za ostarele v Sibiriji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.