Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Požar v Slovenj Gradcu ni bil podtaknjen

ogenj Shutterstock
Natančen vzrok sredinega požara v stanovanjski hiši na Legnu pri Slovenj Gradcu, zaradi katerega je umrl 41-letni stanovalec, ni znan, so pa policisti izključili tujo krivdo in možnost storitve kaznivega dejanja.

Kot smo pisali, je požar na ostrešju večje dvonadstropne lesene stanovanjske hiše na Legnu pri Slovenj Gradcu nastal v sredo okoli 23.25. Kljub hitri intervenciji gasilcev bližnjih gasilskih društev je stanovanjska hiša zgorela v celoti. Nastala je gmotna škoda za okoli 60 tisoč evrov.

V požaru je umrl 41-letni stanovalec, ki je bival v zgornjih prostorih, preostalih pet stanovalcev pa je pravočasno zapustilo gorečo hišo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje so čez dan opravili ogled kraja požara in izključili možnost storitve kaznivega dejanja. Po odredbi preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je bila opravljena sodna obdukcija pokojnega. Pri tej ni bilo najdenih znakov nasilne smrti. Za natančno ugotovitev vzroka smrti so bili odvzeti vzorci na toksikološko analizo.

Po vseh zbranih obvestilih in prejeti dokumentaciji toksikološke analize bodo kriminalisti na Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu podali poročilo o požaru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.