Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Požar v zaporih na Povšetovi

POžar Nada Černič Cvetanovski
Igor Požar, ki je goljufal gostince in ostale, iz hišnega pripora v zapor na Povšetovo.

Višje sodišče je potrdilo šestnajstmesečno zaporno kazen, ki jo je  Igorju Požarju iz Kapel pri Brežicah dosodila  sodnica Danijela Knez Molan, potrdilo je tudi, da mora plačati stroške postopka in zagovornika po uradni dolžnosti.

Požar je bil obsojen zaradi prejemanja koristi za nezakonito posredovanje. H gostincem je namreč vozil kolega Dejana Sprinčnika in ga predstavljal kot davčnega inšpektorja ali šefa Davčne uprave Maribor, ki bi lahko gostincem za primerno plačilo uredil, da ne bi bili kaznovani. Požar je že v zaporu, Sprinčniku pa bodo zaradi bolezni sodili posebej. Za prvo obravnavo v Brežicah je njegov odvetnik opravičil svojo odsotnost, prišel pa ni niti Sprinčnik.

Gostinci s slabo vestjo

Gostinci, ki sta ju obiskovala „posrednik“ in „inšpektor“, imajo očitno slabo vest, da so prišlekoma tako zlahka izročali denar.  Nekatere gostince sta obiskala tudi po večkrat, ker so “se stvari zakomplicirale in se ne bodo dale rešiti  tako enostavno“. 

Požar ima poleg posredništva na vesti tudi nekaj goljufij, med drugim je ogoljufal tudi Sprinčnika, ki mu je posodil šest tisoč evrov, pa mu jih ni vrnil.

Vse priznal

Požar je krivdo priznal in obljubil, da tega ne bo več počel, zato sta z odvetnikom Marjanom Černetom računala na milejšo kazen. A sodišče je ugotovilo, da je bil  Požar že obsojen zaradi goljufije, pokazal je vztrajnost, sodišče tudi ni nasedlo izgovorom o mladostniški nepremišljenosti Požarja.

Družbeno koristno delo

Zaradi slabe finančne situacije Požarjeve družine, žena je Rusinja brez premičnega in nepremičnega premoženja in brez zaposlitve, prav tako tudi obsojeni, njun otrok pa je star nekaj mesecev, je  Požar zaprosil sodišče za opravljanje družbeno koristnega dela, a sodišče o tem še ni odločalo.

Komentarjev 4
  • Anja Mesaric 06:16 11.januar 2014.

    kaj pa od onega drugega ni slike, da vidimo kdo je in od kot je, človek ki je tako nizko padel

  • Oxxo 17:11 18.avgust 2013.

    "Mladostniška nepremišljenost...." A se heca???? Na sliki ni videti mladostnik (mogoče se sam še šteje v te vrste) ampak odrasel moški!Sicer mu pa že "na faci piše" da je prevarant!

  • Bizgec 15:35 18.avgust 2013.

    "Požar je krivdo priznal in obljubil, da tega ne bo več počel" ja... in kaj potem, ce je to obljubil? A je s svojimi dejanji do zdaj slucajno pokazal, da mu je za verjet?