Slovenija > Črna kronika
435 ogledov

V Novem mestu je zagorelo

gasilci gasijo požar Profimedia
V zbirno-reciklažnem centru na Podbevškovi ulici v Novem mestu so v sredo nekaj po 20. uri zagoreli odpadki.

V tamkajšnjem objektu sta gorela odpadna plastika in papir. Novomeški poklicni gasilci so požar s pomočjo okoliških prostovoljnih gasilskih društev pogasili, na prizorišču je ostala požarna straža, je sporočil novomeški center za obveščanje.

Po podatkih novomeške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje je požar zajel proizvodni objekt s površino 1000 kvadratnih metrov. Gasilci so iz tega odstranili ožgani material, preprečili iztekanje požarne vode v kanalizacijo in poskrbeli za njen odvoz na čistilno napravo.

S termovizijsko kamero so pregledali objekt in okolico. Aktivirali in obvestili so pristojne enote oz. Ekološki laboratorij z mobilno enoto, agencijo za okolje in Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Pri gašenju požara so sodelovali gasilci GRC Novo mesto in njihovi kolegi iz prostovoljnih gasilskih društev Smolenja vas, Šmihel pri Novem mestu, Ratež, Potov vrh-Slatnik, Brusnice in Gabrje, so še sporočili.

Novomeški center za obveščanje je sicer okoličane sinoči opozoril, naj ne odpirajo oken in naj se ob požaru ne zadržujejo zunaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.