Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Požigalec bo sedel 14 mesecev

Požar pri Trogiru Pixell
Trogirčan priznal, da je z vžigalnikom na štirih krajih prižgal suho travo in svoje dejanje obžaloval.

Splitsko sodišče je 34-letnega Trogirčana Joška E. danes obsodilo na 14 mesecev zapora zaradi štirih podtaknjenih požarov na različnih lokacijah pri Trogirju. Policisti so ga prijeli 13. septembra okoli 4. ure zjutraj, ko je poskušal podtakniti še peti požar v isti noči. Moški je priznal krivdo in se je pokesal.

Na sodišču je bil spoznan za krivega, da je povzročil požar, v katerem je zgorelo približno 1100 kvadratnih metrov zemljišča. Zgolj zaradi hitrega posega gasilcev ni prišlo do hujših posledic, ker se je požar zaradi močnega vetra hitro razširil proti transformatorski postaji, družinskim hišam in kmetijam, v bližini pa je bila tudi bencinska črpalka.

Trogirčan je priznal, da je z vžigalnikom na štirih krajih prižgal suho travo in nizke rastline, svoje dejanje pa je obžaloval. Sicer pa je policistom, ki so ga prijeli, zatrdil, da je zažigal plevel, česar ni nihče verjel glede na to, da so ga zalotili pri plamenih ob zgodnji jutranji uri.

Na zdravljenje zaradi alkoholizma

Sodišče je določilo, da se bo moral obsojenec tudi obvezno zdraviti zaradi alkoholizma. Do pravnomočnosti sodbe je bil izpuščen iz pripora.

Kot je poročala Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani, to ni bil prvi primer, ko so Joška E. povezali s požari. Leta 2005 so ga prijeli, ker je z odvrženim ogorkom cigarete povzročil požar, v katerem je zgorelo sedem hektarjev trave in nizkih rastlin. Kazensko ovadbo v tem primeru so zavrgli, ker ni povzročil nevarnosti za ljudi ali premoženje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.