Slovenija > Črna kronika
97 ogledov

Pozor, na teh odsekih najbolj poka

Nesreča z jelenom Nemška policija
Policisti so v zadnjih 24 urah na gorenjskih cestah obravnavali dve nesreči, pri katerih so vozniki trčili v divjad. V letošnjem letu so na gorenjskih cestah povozili že okoli 90 živali.

Voznik je divjad v ponedeljek zvečer povozil na cesti Jeprca-Labore pri križišču za Breg, danes zgodaj zjutraj pa v Češnjevku v Cerkljah na Gorenjskem.

Kot sporočajo s Policijske uprave Kranj, je do tovrstnih trčenj na obeh lokacijah že prihajalo. Glede na razpoložljive podatke iz prijav pa so še bolj problematične predvsem ceste Kranj-Lahovče, kjer je bilo letos prijavljenih največ tovrstnih nesreč, ter ceste Bled-Bohinj, Križe pri Tržiču-Golnik-Mlaka pri Kranju, Tržič-Podljubelj-Ljubelj in Žiri-Škofja Loka.

"Prometne nesreče z divjadjo je sicer v določeni meri mogoče preprečiti, ker se dogajajo predvsem na mestih oziroma odsekih, ki so opremljeni z znaki, ki voznike opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto. Na teh mestih in povsod tam, kjer so vozniki opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove in travnate površine, je zato treba voziti posebej previdno, s prilagojeno hitrostjo in predvsem počasneje," opozarjajo kranjski policisti.

K previdnosti pozivajo tudi motoriste, ki so tudi že bili udeleženci tovrstnih nesreč in so zanje taka trčenja glede na večjo izpostavljenost poškodbam lahko še posebej huda.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.