Slovenija > Črna kronika
58169 ogledov

Tragična nesreča vzela mlado življenje

Prometna nesreča P. P.
Malce pred 15.00 se je na primorski avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani zgodila huda prometna nesreča.

Kot so nam pojasnili na PU Ljubljana, je na primorski avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani popoldne prišlo do trčenja tovornega in osebnega vozila, v katerem je na kraju nesreče umrl otrok. Avtocesta je bila na tem odseku več ur zaprta. 

V nesreči je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil voznice pred njim, otrok pa je bil potnik v tem vozilu. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja.

Umikala se je zaradi manjše nesreče pred njo

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje se je minuto pred tragično nesrečo zgodila manjša nesreča enega osebnega vozila. "Ob 14.48 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo," so zapisali.  Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oskrbi ponesrečenca, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Že ob 14.49 pa je blizu kraja prve nesreče na avtocesti tovorno vozilo naletelo na osebno vozilo. V nesreči je umrl sedemletni otrok iz osebnega vozila, še en otrok in mama pa sta poškodovana. Po podatkih PU Ljubljana, je 38-letna voznica hudo poškodovana, drugi otrok je izven življenjske nevarnosti.

Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom izvlekli ponesrečence iz osebnega vozila, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oživljanju in oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovance na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Kot lahko vidite na fotografijah, ki jih je poslala bralka, so tudi Darsove table opozarjale na pravilno vožnjo voznikov v koloni - puščanje srednjega pasu za intervencijska vozila.

Prometna nesreča | Avtor: P. P. P. P.

Kot je bralka, ki je čakala v koloni, še sporočila, so mimo na pomoč lahko zato brez težav hitela tudi reševalna vozila in gasilci.  

Danes so ceste mokre in spolzke, zato naj bodo vsi vozniki dodatno previdni. Z Uprave RS za reševanje poročajo o več nesrečah. Ob 15.37 se je denimo v naselju Spodnja Senica osebno vozilo prevrnilo na streho. Še pred prihodom gasilcev na kraj je voznik sam prišel iz vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavaroval kraj dogodka, do prihoda reševalcev vozniku nudili prvo pomoč, odklopili akumulator ter vozilo postavili na kolesa.

Ob 15.10 so v Ulici Eve Lovše v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja, posipali iztekle tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Maribor. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani, ena je bila odpeljana v UKC Maribor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • rosogay119 18:47 25.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. quality9.best