Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Pozor, zamotijo vas in okradejo

Avtomobilski tat Shutterstock
Neznanci po navadi pred nakupovalnimi središči izbirajo ženske in jih prepričujejo, da imajo poškodovan avto.

Policija je v torek znova obravnavala drzni tatvini pri nakupovalnih središčih v Domžalah in Ljubljani. V obeh primerih je do voznice v avtomobilu pristopil moški in jo v tujem jeziku prepričeval, da je vozilo poškodovano. Ko je voznica izstopila iz vozila, da bi pogledala njegov zadnji del, ji je drugi storilec iz avta ukradel torbico.

Po tatvini sta moška kraj dogodka zapustila, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana in dodali, da je eden od storilcev starejši, močnejše postave in urejenega videza, govori pa v tujem jeziku.

Policija ob tem vnovič poziva, naj bodo vozniki previdni pri takšnih obvestilih neznancev in naj vozilo vedno zaklenejo, tudi če si ogledujejo domnevno poškodbo, ki naj bi bila na zadnjem delu vozila. Vse, ki bi opazili človeka oziroma ljudi, ki delujejo na opisani način, pa pozivajo, naj o tem obvestijo policijo na interventno številko 113 ali anonimno številko 080 1200.

Komentarjev 3
  • KOJAK 17:10 06.november 2013.

    TAKO JE... pa v vsako štajersko vas enega policaja, da se nehajo klat med seboj. Pa pred vsako banko in lekarno enega policaja, pa v sako podjetje enega kriminalista, pa pred vsako spletno stran enega psihiatra.

  • Avatar Maro Slana
    Maro Slana 16:34 06.november 2013.

    Policija ve samo z radarji strelat,ter preucevat kazniva dejanja,da bi pa kaj preprecili...ti Romuni...ROMI...in drugi..pazite se jih,to je sele zacetek.................

  • kapljač 14:55 06.november 2013.

    Zakaj policija fizično ne nadzoruje nakupovalna središča, če se vidi da je ta kriminaliteta v hitrem porastu.Oziroma čemu nakupovalni centri tovrstnih nadzornikov ne namestijo.., če vidomo da se iz nas že vsak bušman lahko norčuje