Slovenija > Črna kronika
99 ogledov

Pozor! Zbirajo denar za izmišljeno združenje

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, placevanje, foto: Bostjan T Boštjan Tacol
Romuni na območju Ptuja in Maribora zbirajo denar za združenje za invalidne otroke in gluhoneme, ki sploh ne obstaja. Ne nasedajte!

Mariborski policisti so v soboto na parkirnem prostoru večjega trgovskega centra v Mariboru obravnavali romunsko državljanko, ki je od mimoidočih zbirala prostovoljne prispevke. Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je imela na listu v mapi v zgornjem delu natisnjen invalidski znak in slovensko zastavo, spodaj pa je bilo besedilo, da Nacionalno združenje za invalidne otroke in gluhoneme Mochete prosi za pomoč. Na spodnjem delu lista je imela seznam, namenjen zbiranju prostovoljnih prispevkov. Policisti so pred tem opazili, da se je z žensko pogovarjal moški, ki je imel v rokah enako mapo. 

Združenje ne obstaja 

Policisti so ugotovili, da združenje, za katerega naj bi zbirala prispevke, ne obstaja in da gre za goljufijo. Po njihovih podatkih Romunka biva v okolici Ptuja že od začetka januarja skupaj s še osmimi Romuni. Menijo, da obstaja velika verjetnost, da tudi preostali Romuni zbirajo prispevke na območju Ptuja in Maribora. 

Ne nasedajte! 

Policisti pozivajo, da ne nasedajte goljufom in jim ne dajajte denarja. Če opazite take ljudi, o tem obvestite policijo na telefonsko številko 113. 

Komentarjev 2
  • Niko Žiberna 19:49 17.februar 2014.

    Na isto foro sem jih cca 3 tedne nazaj srečal v Domžalah pred Lidlom. Trije so bili na parkingu, eden je prišel do mene in mi porinil list pod nos: Ime, priimek, kraj, podpis in znesek, ki ga darujem. Zadnjega ...prikaži veča najprej sploh nisem videl. pa sem ostalo izpolnil. Potem sem ga smo vprašal izkaznici. Sem takoj vedel, kam pes taco moli... Pa mu kažem kao broško in govorim ID pa me čudno gleda. Pa še enkrat tako. V tretje pa še on pokaže na svojo jakno Armani. Pa mu delam: "Ne Armani, pi*da, dokumenti!". Pa je samo povlekel tisti list iz mojih rok in šel stran, jaz pa v trgovino. Punca je sedela v avtu in to opazovala. Je rekla, da so se potem takoj zbrali skupaj in šli. Me zanima, koliko ljudi so na tak način nasrali. Sploh kakšne starejše babice rade na to padajo. Je za čuvat!

  • maresem 19:01 17.februar 2014.

    Pa te Romune bi bilo treba vse pozapret.... in izgnat iz državee in iz Evrope. Kdo je te cigane sploh vzel v Evropo?!