Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Pravico iščejo na sodišču

Streljanje v Visolah Nino Verdnik
Grožnja s pištolo se je izneverila. Ačko na zatožni klopi, Lenaršič hoče odškodnino.

Sosedski spor, ki je zavrel med Bojanom Ačkom in Aleksandrom Lenaršičem iz Visol pri Slovenski Bistrici, je svoj vrhunec dosegel septembra. Ačko je Lenaršiču grozil s pištolo, jo tudi sprožil, vendar je Lenaršič strel pravočasno preusmeril. Do prihoda policistov ga je obvladal in držal pri tleh.

To je potrdila tudi zdravnica iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica, ki je bila kritičnega dne na kraju zločina. Pravi, da so ju komaj policisti ločili. Ukvarjali naj bi se le z Lenaršičem, ki je imel poškodovano zatilje. Šlo naj bi za strelno rano, vendar je zdravnica dejala, da si je Lenaršič zatilje poškodoval med prerivanjem.

Ačka so obravnavali šele kasneje, ko so jih poklicali policisti, da ima bolečine v kolenu. Kako se je to zgodilo, ne ve nihče razložiti. Obdolženi krivdo vali na Lenaršiča; ta naj bi ga po kolenu udaril z macolo, toda macole ni bilo nikjer na kraju zločina, kot trdijo preostale priče.

Obramba se sklicuje na neprištevnost

Kot je na prejšnji obravnavi ocenil izvedenec psihiatrične stroke Mladen Vrabič, pa lahko izključi neprištevnost. Ocenil je namreč, da je bil glede na stopnjo alkohola, ki je bila na dan dogodka od 2,6 do 3,5 promila, Ačko očitno vajen pivec alkohola. Normalni osebi bi se ob tolikšni alkoholiziranosti namreč zapletal jezik, imel bi luknje v spominu, tega pa da v tem primeru ni bilo. Ačkov zagovornik Viktor Osim je na prejšnji obravnavi zahteval drugega sodnega izvedenca, čemur je sodišče na tokratni obravnavi ugodilo. Marca bo izvedensko mnenje predstavil še sodni izvedenec patolog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.