Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Pred hišo bivše tožilke odvrgli bombo

Novice: prometna nesreča znak policija trikotnik nesreča Nik Rovan
Pred hišo bivše tožilke je prišlo do eksplozije. Storilca oziroma storilce še iščejo.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okoli 22.30 ure obveščena o eksploziji na dvorišču ene izmed hiš na območju Policijske postaje Ljubljana Moste. "Z opravljenim ogledom kraja smo ugotovili, da je neznani storilec pred stanovanjsko hišo, last bivše državne tožilke, odvrgel eksplozivno sredstvo," so sporočili z generalne policijske uprave. Ob eksploziji ni bil nihče poškodovan, nastala je le materialna škoda. Po naših informacijah je do eksplozije prišlo pred hišo upokojene državne tožilke Jožice Boljte Brus. Policija naj bi še preverjala, ali je bila bomba namenjena njej ali komu drugemu. 

Zbiranje obvestil o okoliščinah eksplozije še poteka. Na kraju so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada, kriminalisti in policisti PU Ljubljana, bombni tehniki specialne enote in strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, ki skupaj opravljajo ogled.

"Temeljna naloga policije je varovanje zdravja in življenja ljudi ter njihovega premoženja, zato bo policija glede na ogroženost tožilke, storila vse potrebno in izvedla vse ukrepe, da se zavaruje njeno življenje in življenje njenih bližnjih," so še sporočili.

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 08:53 17.september 2014.

    Kaj vsej bi dal, da sodnijo in parlament pade atomska bomba.

  • mirko 17:07 16.september 2014.

    Dogodek je nekaj povsem normalnega. Storilca je lahko gnalo dvoje: maščevanje zaradi krivice, ali pa mafijsko zastraševanje kljub temu, da je bila sodba pravična. V slednje dvomim. Iz takih primerov dogodkov se naj tožilci in še posebej sodniki ter porotniki ...prikaži več zamislijo kako globoko bodo pretehtali svoje odločitve pri sojenju. Ko človeka po krivem spravijo v zapor je krivico nemogoče popravit. Sodniki in sodnice pa tudi tožilci v Sloveniji imajo srečo, da ne živijo na Siciliji.

  • c1305166 15:43 16.september 2014.

    A si ti vrgu bombo?