Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Pred masakrom posnel video

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
23-letni Oliviera, ki je pred tednom dni na osnovni šoli v Riu ubil 12 ljudi, je pred dejanjem posnel video. Šolo je pred masakrom obiskal že dvakrat.

Pred enim tednom je moški v osnovni šoli v Riu de Janeiru ubil 12 otrok in si kasneje po spopadu s policisti sodil še sam. Brazilci so še vedno v šoku.

V javnost pa je prišel podatek, da je 23-letni Wellington Menezes de Oliveira dva dni prej posnel video, v katerem razlaga, da si je poslopje šole že večkrat ogledal in da si je obril brado, da bi čim manj izstopal. Na posnetku je videti zelo urejen in govori z umirjenim glasom, ki ne da niti malo slutiti, na kakšen masaker se je pripravljal, poroča AP.

V videu govori o boju, ki ga je vodil. "Boj, za katerega so mnogi bratje že umrli in bodo še umirali, ni samo zaradi ustrahovanja," je dejal. "Naš boj je proti krutim, strahopetnim ljudem, ki izkoriščajo prijaznost, nedolžnost in šibkost ljudi, ki se niso sposobni sami braniti," je še dodal.

Poleg videa je policija na njegovem domu našla tudi številna pisna gradiva in računalnik, ki jih preučuje. Njegova družina je pretresena. Boji se, da bo zaradi dejanj postala tarča napadov, in si ne upa po njegovo truplo, ki je v mestni mrtvašnici. Če ga ne bodo prevzeli v 15 dneh, ga bodo pokopali v anonimnem grobu.

Šolo Tasso de Silveira pa bodo odprli prihodnji teden, še pred velikonočnimi prazniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.