Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Pred policisti pobegnil v gostilno

Nadzor policije Saša Despot
Vozil je prehitro, prehiteval čez polno črto, zbežal policistom in na koncu še napihal.

Policisti so pri Sežani ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila iz Italije. Ta je najprej na regionalni cesti od Fernetičev proti Sežani prehiteval čez neprekinjeno črto. Prehitro (policijsko službeno vozilo je namerilo 100 kilometrov na uro) je vozil po Sežani proti cestni zapori, nato pa vanjo trčil in se ustavil.

Parkiral in šel v gostilno

Ko je policist pristopil k avtomobilu in vozniku pokazal službeno izkaznico, je Italijan sunkovito speljal ter se odpeljal po Kosovelovi ulici in Partizanski cesti do Dan pri Sežani. Tam je parkiral in odšel v gostilno.

Ker se na poziv policistov, naj pride iz gostilne, ni odzval, so ga privedli na Policijsko postajo Sežana in tam opravili preizkus alkoholiziranosti – namerili so mu 0,76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Moškemu so izdali plačilna naloga za različne kršitve po zakonu o javnem redu in zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov. Kot nam je sporočila Anita Leskovec s Policijske uprave Koper, bo moral plačati globo v znesku 2.287 evrov, sledil pa bo tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Komentarjev 1
  • Alojzij Zupan 20:17 26.avgust 2013.

    Temu s slike še sam služben avto pobegne. :D