Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Pred sodnike le eden

Sead Suljanović se je predal slovenskim policistom. Žurnal24 main
V sredo se začne sojenje Davidu Bukovcu, enemu od varnostnikov, ki naj bi pred diskoteko Global do smrti pretepel Gorazda Čamernika.
Bukovec je za zdaj edini obtoženi, saj se drugi osumljenec za grozljivi napad na Gorazda Čamernika Sead Suljanović še vedno skriva pred roko pravice, najverjetneje v rodni Bosni. Tja naj bi pobegnil takoj po usodnem dogodku pred diskoteko Global oktobra lani, ljubljansko sodišče pa je zanj razpisalo mednarodno tiralico.

PREBERITE ŠE: Praštalo naj bi zaprl | Global ni kriv za smrt | Svečke v spomin Gorazdu | V napad vpleten varnostnik VIP |

Sojenje v Bosni
Kot nam je pojasnila Mojca Hardi z ministrstva za pravosodje, imata Slovenija ter Bosna in Hercegovina podpisano pogodbo o izročanju, ki pa pravi, da ne moreta izročati svojih državljanov. Ker je Suljanović bosanski državljan, ga tudi v primeru, da ga tam ujamejo, naši pravosodni organi ne bodo mogli sodno preganjati. Hardijeva je še povedala, da sicer obstaja možnost, da mu sodijo v Bosni, kar nam je potrdila tudi Marina Bakić z bosanskega pravosodnega ministrstva. "Če se oseba privede na podlagi mednarodne tiralice, se ji lahko sodi, vendar le, če Slovenija izjavi, da nam prepušča kazenski pregon in da bo priznala kazen, ki jo bo dosodilo naše sodišče. Sicer pa je to problem v celotni regiji, saj le redko dejansko pride do sojenja osumljencev, ki pobegnejo čez mejo," je dejala Bakićeva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.