Slovenija > Črna kronika
20741 ogledov

Pred stanovanjem ga je likvidiral Slovenec

Policija je v petek za dokazi okoli prizorišča grozljivega umora stikala celo po Žurnal24 main
Aleš Slapnik, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na PU Celje, je danes predstavil podrobnosti umora v naselju Trnava blizu Braslovč. Osumljencu so zasegli tudi dobrih 50 kilogramov različnih drog.

Dvainštiridesetletni državljan Bosne in Hercegovine iz okolice Ključa je prebival sam  v drugem nadstropju zgradbe, ki je bila nekoč last kmetijske zadruge, potem pa so v njej uredili delavska stanovanja, naselili so jih večinoma prišleki iz nekdanjih republik naše skupne države. V Sloveniji je od leta 2019 opravljal priložnostna dela, na prvi septembrski torek pa postal žrtev grozljivega umora.

Droge | Avtor: PU Celje PU Celje

Štiri smrtne rane

Nekaj pred pol peto zjutraj so odjeknili streli, 42-letnika naj bi jih neuradno zadelo sedem, po besedah Aleša Slapnika, pomočnika vodje sektorja kriminalistične policije na PU Celje, so bile zanj usodne štiri rane. Morilec je po dejanju pobegnil, a so minuli ponedeljek prijeli 44-letnega Slovenca iz območja Celja, po naših neuradnih, a preverjenih podatkih, Uroša V., tudi lastnika večih lokalov.

Pri enajstih preiskavah objektov, ki jih je uporabljal, so odkrili tudi veliko količino prepovedanih drog: 17 kilogramov kokaina, deset kilogramov hašiša, dobrih 17 kilogramov amfetamina in 10.000 tablet ekstazija. Tako je osumljen ne le umora, ampak tudi neupravičene proizvodnje in trgovine s prepovedanimi drogami, s katerimi bi v prodaji na drobno zaslužil približno milijon in pol evrov, ter izsiljevanja. Kot je sporočila Milena Trbulin s PU Celje, so bili namreč "istega dne obveščeni še o kaznivem dejanju izsiljevanja, ko je takrat še neznani storilec moškemu, povezanemu z osebami iz kroga umorjenega, z več različnih klicnih številk grozil s smrtjo. Zagrozil mu je, da bo, v kolikor mu ne izplača večje vsote denarja, končal tako kot 42-letna žrtev umora".  

Pred preiskovalnim sodnikom je molčal

Pri hišnih preiskavah so prijeli še prav tako 44-letnega državljana Srbije, ki pa ga sumijo samo trgovine z mamili. Zoper oba je preiskovalni sodnik odredil pripor, na zaslišanju pa je Štajerec, osumljen umora, molčal.

Po Slapnikovih besedah bi bil motiv za umor lahko maščevanje oziroma koristoljubje, kako je bila žrtev povezana z domnevnim storilcem, pa še ni znano. V njeni sobi tudi niso našli drog, pred smrtjo pa so jo obravnavali dvakrat: enkrat so jo okradli, drugič pa odstranili iz Slovenije zaradi nedovoljenega vstopa. Domnevnega morilca so po drugi strani že večkrat obravnavali, vendar zaradi drugih kaznivih dejanj.

Kriminalisti so prepričani, da je v trgovino z drogo vpleten še vsaj eden, za zdaj neznan storilec, morda pa tudi več. Preiskava se zato nadaljuje, in to v sodelovanju s tujimi policijami, skoraj zagotovo tudi srbsko.

Komentarjev 14
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:12 15.september 2023.

    Ma naj se taka sodrga pospravi med sabo. Škode nobene.

  • indigokid 21:18 15.september 2023.

    to ni Slovenec, ampak kvečjemu štajerc

  • Pierre 16:44 15.september 2023.

    Pod Janševo vlado seveda NI bilo kriminala, je Hojs vse porihtal