Slovenija > Črna kronika
536 ogledov

Pred trgovino sta mu zagrozila z nožem in ga oropala

policija Saša Despot
Za zdaj še neznana storilca sta oropala nič hudega slutečega moškega na parkirišču v neposredni bližini večje trgovine.

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so bili v nedeljo ob 19.39 obveščeni, da se je na Grajski cesti na Dobrovem v Goriških Brdih zgodil rop. 

Neznana moška sta pristopila do oškodovanca in zahtevala, da jima izroči gotovino oz. denarnico, ki jo je oškodovanec nosil opasano okoli pasu. Svojo zahtevo sta podkrepila z grožnjo in uporabo telesne sile. Ker se je oškodovanec fizično branil, je eden od neznanih storilcev oškodovancu resno zagrozil z nožem. 

Oškodovanec je storilcema izročil denarnico z gotovino, na kar sta storilca peš pobegnila na cesto pod parkiriščem in se odpeljala z osebnim avtomobilom bele barve v smeri naselja Neblo. Oškodovanec v dogodku ni bil telesno poškodovan. 

Policisti so po prejetem obvestilu takoj začeli izvajati vse aktivnosti na kraju kaznivega dejanja in v širši okolici. Preiskava še vedno traja, o dogodkih je bila obveščena tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Po prvih podatkih gre za mlajša storilca. Eden od njiju je visok približno 180 centimetrov in je bil oblečen v svetlejša zgornja oblačila, drugi neznanec pa je malce manjše postave, svetlih las. Oba storilca sta močnejše postave. 

Policija prosi vse, ki bi imeli koristne informacije glede omenjenega ropa, da jim to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200. Informacije lahko posredujejo tudi policistom Policijske postaje Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si) ali najbližjo policijsko postajo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.