Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Predavatelj ovadil ravnatelja

Žurnal24 main
Mariborsko tožilstvo se ukvarja s kazensko ovadbo, ki jo je zaradi šikaniranja in spolnega nadlegovanja na eni od mariborskih višjih šol proti ravnatelju vložil njegov podrejeni.

Predavatelj ene od mariborskih višjih šol je zaradi šikaniranja in spolnega nadlegovanja po pisanju Večera in Dnevnika kazensko ovadil ravnatelja. Po pisanju časnikov zatrjuje, da je žrtev tovrstnega nasilja postal pred dvema mesecema, ko naj bi ravnatelj pristopil k njemu, ga z obema rokama prijel za glavo in hotel poljubiti na usta.

Spolnemu nadlegovanju so po besedah predavatelja sledile obljube o lažjem napredovanju, če bi pristal na ljubimkanje z njim, v nasprotnem primeru pa naj bi se moral dokazovati bolj kot sicer. Po kazenski ovadbi naj bi se po besedah prijavitelja zastraševanje nadaljevalo, med drugim naj bi mu ravnatelj grozil, da lahko pristane na zgolj 70-odstotni zaposlitvi. Predavatelj je po pisanju Večera, ki se sklicuje na neuradne informacije, dele pogovorov tudi snemal.

Ravnatelj odstopil
Zaposleni so po pisanju časnika prijavitelja podprli in ravnatelja pozvali k odstopu. Poleg mobinga naj bi mu očitali še nepravilnosti pri vodenju šolske ustanove, pri imenovanju predavateljev in celo to, da je do doktorske izobrazbe prišel s pomočjo "plagiata". Ravnatelj je najprej podal odstopno izjavo, kot je povedal za Večer, "zaradi pritiskov in ker je hotel pred neresnicami obvarovati svojo družino". Nato pa je za Dnevnik dejal: "Svojo odpoved bom preklical, ker se ne počutim krivega." Na mariborskem tožilstvu so za večer povedali, da bo ovadba najverjetneje posredovana "v prevetritev na policijo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.