Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Predstavila se je kot socialna delavka, potem pa …

Trkanje Shutterstock
Ženska se je oškodovanki predstavila kot socialna delavka, nato pa jo je okradla.

Če do vas pristopijo osebe, ki se  predstavljajo  kot  delavci  različnih  javnih služb, zavodov ali drugih organizacij, se natančno pozanimajte, ko so in kaj želijo, predvsem pa zahtevajte, naj vam pokažejo kakšen dokument (izkaznico, odločbo, pooblastilo itd.).

"Takšno spraševanje o stvareh, ki  morajo  biti  znane,  preden osebo spustimo v stanovanje, pri storilcih oziroma  prevarantih  ponavadi  povzroči  najmanj  neugoden občutek. Zato  pogosto od dejanja odstopijo, ljudje pa to lahko prepoznajo kot prevaro, ki naj  jo  naznanijo policiji. Poskušajo naj si zapomniti še osebni opis take osebe in njene podatke, če se izkažejo z dokumenti," svetujejo na PU Kranj.

Osumljena ženska močnejše postave

Tako lahko preprečite dogodek, kakršen se je včeraj zgodil v Kranju. Neznana storilka se je oškodovanki predstavila kot socialna delavka, vstopila v njeno stanovanje, nato pa izkoristila nepazljivost in ukradla manjšo vrednost.

Po podatkih policije je osumljena ženska močnejše postave, oblečena je bila v oblačila rjave barve, imela je strgano torbico.

Komentarjev 1
  • ennanova 12:37 02.avgust 2013.

    VSTAJNIŠKA TVNa Zamisli.si v kratkem odpiramo rubriko Vstajniška Tv, ki bo namenjena predstavitvi skupin in posameznikov, ter idej za novo, drugačno družbo. Zato vabimo vse, ki želite predstaviti vaše zamisli, vstajniške programe za prenovo temeljev družbe in pobud, da ...prikaži več se nam javite z video prispevki ali besedili…http://za-misli.si/obvestila/1103-vstajniska-tv