Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Pregledali 33 tovornjakov, kazni le za 1.200 evrov

Predor Karavanke je dobil oceno "zadovoljivo". Žurnal24 main Fotografija je iz arhiva.
Cariniki na mejnem prehodu Karavanke pregledovali tovornjake.

Na nekdanjem mejnem prehodu Karavanke je Mobilni oddelek Carinskega urada Jesenice 23. maja organiziral akcijo poostrenega nadzora mednarodnega prometa na izstopu iz Slovenije. V akciji so sodelovali policisti Policijske uprave Kranj in cariniki mobilnih oddelkov Ljubljana in Brežice.

Iz prometa so izločili vozila, ki so prevažala blago iz tretjih držav in nekaterih držav članic EU. Sledila sta natančen pregled dokumentacije ter fizični pregled blaga in vozila. Carinikom in policistom so pomagali službeni psi za odkrivanje prepovedanih drog, cigaret in eksplozivnih sredstev, so sporočili s Carinske uprave RS.

Devetnajst carinikov in petnajst policistov je pregledalo 33 vozil. Za prekrške (nezakonit vnos cigaret, vozila brez vinjete) so izdali štiri plačilne naloge v skupnem znesku 1.200 evrov. Pristojne organe so obvestili o kršitvi delovnopravne zakonodaje, ker voznik ni imel pogodbe o delu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.