Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Pregon kot v filmu

policija Nik Rovan
Pijani 25-letni voznik je s sopotniki bežal pred policijo, ki ga je nazadnje le ulovila in priprla.

Policisti so včeraj nekaj pred polnočjo med nadzorom prometa v Brežicah poskušali ustaviti voznika avtomobila, ki je kršil cestnoprometne predpise. Kršitelj ni upošteval signalov in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Vozil je prek polne črte in ogrožal druge udeležence v prometu. Na Čolnarski poti je sunkovito zavrl, zapeljal na makadamsko pot in z veliko hitrostjo nadaljeval z vožnjo po poljskih poteh, travnikih in njivah. Na njivi je zapeljal na nasip zemlje, kjer je avtomobil obstal.

Nato je voznik skupaj s sopotniki poskušal peš pobegniti, a so jih policisti v bližini gozda izsledili. Lažje poškodovanega potnika so oskrbeli reševalci. S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je imel 25-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,74 miligrama alkohola. Policisti so ga pridržali, zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov in nedostojnega vedenja je dobil 1.399 evrov kazni in pet kazenskih točk. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kazen zaradi neprimernega vedenja je dobil tudi 19-letnik.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Po zakonu se kršitelj, ki ima v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola, kaznuje z globo najmanj 1.200 evrov, dobi pa tudi 18 kazenskih točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.