Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Prehiteval v škarje in vijugal, da ga niso prehiteli

Nadzor policije Saša Despot
20-letni Postonjčan je policistom pobegnil z izrednega tehničnega pregleda, vijugal pred policijskim avtomobilom, prehiteval v škarje, na koncu pa še oplazil drug avto.

Policisti v Postojni so včeraj dopoldan zaustavili 20-letnega voznika iz okolice Postojne. Ker njegovo vozilo že na pogled ni bilo tehnično brezhibno, so mu odvzeli registrsko tablico (ene že prej ni imel).

Z njim so opravili preliminarni test za mamila in mu odredili strokovni pregled. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje.

Prevažal ukradene akumulatorje

Policisti so v njegovem avtomobilu našli tri avtomobilske akumulatorje, za katere je trdil, da jih je kupil, kar pa se po preverjanju ni izkazalo kot resnično, zato so jih zasegli.

Začel se je lov

Odredili so mu tudi izredni tehnični pregled, na tehničnih pregledih pa je izkoristil priložnost in z vozilom pobegnil. Patrulja mu je sledila in ga zaustavljala z modrimi rotacijskimi lučmi in zvočnimi signali, vendar je zapeljal s ceste pri letališču.

Med predrzno vožnjo je prehiteval pred seboj vozeča vozila čez neprekinjeno črto, v škarje, v ovinku, med vožnjo pa je tudi vijugal in preprečeval policistoma, da bi ga prehitela. Med vožnjo je tudi oplazil drugo vozilo.

Sledi mu plačilni nalog, obdolžilni predlog in kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu, so sporočili s koprske policijske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.