Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Preiskali bregove Save

Policiste naj bi ena od sledi vodila do Kamne Gorice. (Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Eksplozija. Policisti preiskujejo spise in spletne forume, a tavajo v temi.

"Policisti so Radovljico dobesedno zavzeli," je že četrti dan slišati med sosedi sodnice Katarine Turk Lukan, žrtve ponedeljkove eksplozije, ki je odjeknila pod oknom otroške sobe sodničine hčerke.

Poleg natančnega pregleda vsakega dvorišča na Kajuhovi ulici, kjer živi napadena sodničina družina, so policisti po besedah krajanov včeraj ves dan v gručah preiskovali breg, ki od hiše Lukanovih vodi prek železniške proge, reke Save do Lancovega in Kamne Gorice, kjer naj bi po naših neuradnih informacijah živelo nekaj ljudi, ki jim je Katarina Turk Lukan sodila v svoji 15-letni sodniški karieri.

Hišne preiskave
Kriminalisti iz vse države naj bi medtem po Ljubljani in okolici opravili najmanj pet hišnih preiskav na naslovih, ki naj bi jim postali sumljivi med preiskavo treh medijsko manj odmevnih sodnih spisov, o katerih naj bi razsojala sodnica Turk Lukanova, pravijo naši viri iz krogov blizu policije. Kljub temu jih ob koncu tretjega preiskovalnega dne nič, nobena sled, zaslišanje ali telefonski klic, ni privedlo do osumljenca napada na sodnico in njeno družino.

Posnetki neuporabni
Teorije krajanov, da so storilce morda posnele varnostne kamere, ki pokrivajo srednjo ekonomsko šolo, okrajno sodišče, občino, upravno enoto, poslovalnico pošte in Gorenjsko banko v neposredni okolici hiše Lukanovih, pa so se podrle, ker so krajani sami ugotovili, da kamere ne zaznavajo dogajanja na ulici, temveč so usmerjene le v vhode omenjenih objektov.

Hčeri strti
Soseska se sicer počasi privaja na močno policijsko stražo na ulici, ki bo do nadaljnjega zagotavljala varnost sodničine družine. "Ona počasi prihaja k sebi. Hčerki, posebej v eksploziji poškodovana, pa sta čisto strti," pravijo sosedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.