Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Preiskava gre h koncu

Obtoženca sta poskušala po dejanju pobegniti na Hrvaško, a so ju pri Metliki ust
1/2
Žurnal24 main
Preiskava zoper Damirja Muzaferovića in Dževada Velića, ki naj bi pred kranjskim klubom Million club odvrgla bombo, gre proti koncu.

Na Okrožnem sodišču v Kranju je dopoldne potekalo zaslišanje omenjene dvojice in prič v dogodku, v katerem je bilo ranjenih osem ljudi. Po naših informacijah sta osumljena poskusa uboja, povzročitve splošne nevarnosti in nedovoljenega prometa z orožjem.

O izvajanju nadaljnjih dokazov bo odločala preiskovalna sodnica glede na predloge tožilstva in obrambe, so nam sporočili s kranjskega sodišča na naše vprašanje, ali bo potrebna še dopolnitev zaslišanja katerekoli priče. Po naših informacijah je namreč preiskovalna sodnica za naslednji teden napovedala zaslišanje še dveh prič, ki naj bi bili poškodovani v napadu.

V naslednjih tednih, po končani preiskavi, pa se bo tožilstvo odločalo, ali bo zoper oba spisalo in vložilo obtožnico, s čimer bi jima na kranjskem sodišču začeli soditi.

Kot je znano, sta Muzaferović in Velić osumljena, da sta konec oktobra zaradi spora glede dekleta pred lokalom počakala na 20-letnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.