Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Preiskava posla "jeklarske kure"

SIJ Saša Despot
Preiskovalci NPU skupaj z ljubljanskimi in mariborskimi policisti opravljajo 13 hišnih preiskav zaradi suma zlorabe položaja. Po neuradnih informacijah preiskujejo stavbo Slovenske industrije jekla in Perutnine Ptuj.

Preiskovalci  Nacionalnega  preiskovalnega urada danes od šeste ure zjutraj na  območjih  ljubljanske  in mariborske policijske uprave na podlagi sodne odredbe  opravljajo  hišne  preiskave  stanovanjskih prostorov in poslovnih prostorov gospodarskih družb na trinajstih lokacijah.

Današnje  aktivnosti  so  usmerjene  v  zbiranje  obvestil  in  dokazov  za utemeljitev  suma  zlorabe položaja. Do kaznivega dejanja naj bi prišlo pri dokapitalizaciji družbe s Ptuja.‎

Preiskovalci so štiri osebe priprli; pripor bo trajal dokler  bodo  za to podani zakonski razlogi. Preiskovalci  NPU  sumijo,  da  so  osumljenci  zlorabili  svoj položaj pri izvedbi dokapitalizacije gospodarske družbe s sedežem na Ptuju.

NPU je predkazenski postopek začel septembra 2015 na podlagi pisne prijave, preiskovalci  pa  zbirajo  obvestila  in dokaze ter izvajajo druge potrebne ukrepe na podlagi usmeritev in navodil Specializiranega državnega tožilstva RS.

SIJ | Avtor: Saša Despot Saša Despot

SIJ | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 1
  • kocka55 19:23 02.december 2015.

    MEDIJI,po neuranih informacijah naj bi si četvorka pri dokapitalizaciji nezakonito razdelila 2 milijona evrov, so poročali v oddaji Svet na Kanalu A. Ni še jasno, ali bodo po koncu preiskav njihovo pridržanje odpravljeno. SRAMOTA ,to je samo kamuflaža in pesek ...prikaži več v oči za Slovenske davkoplačevalske OVCE. VSE bi morali zapreti za 100 let ,saj so pokradli Perutnino, so to člani foruma 21 in Kučanovi prijatelji. Za njih ne velja Slovenska zakonodaja in so NE DOTAKLJIVI , nič se ne bo zgodilo. Kot ne Janši, Jankoviču, Bavčarju, itd VSE ŠČITI Slovenska mafijska politika od leve do desne. UKRADLI SO MILJARDO €.Beeeeeeeeeeeee . Kar volite te pokvarjene politike, ki ščitijo lopove. KJE JE 200 milijard pokradenega Slovenskega premoženje ????