Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Preiskovali sum izsiljevanja v Uniorju?

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Na območju Zreč potekajo hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja. Preiskavo naj bi policisti opravili v Uniorju.

Na PU Celje so za zurnal24.si potrdili, da celjski kriminalisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Celju na območju Zreč zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja opravljajo hišno preiskavo.

"Zaradi interesa preiskave vam več podatkov še ne moremo posredovati."

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin je kasneje povedala, da pri tem nikomur niso odvzeli prostosti. Po neuradnih informacijah naj bi celjski kriminalisti preiskavo opravili v Uniorju.

Kje je potekala hišna preiskava, na policiji namreč niso pojasnili. Ni pa potekala na domu predsednika uprave Uniorja Gorazda Korošca.

Preiskava povezana s primerom Vodušek?

Hišna preiskava je najverjetneje povezana s primerom Vodušek. Lastnik Info TV Vladimir Vodušek in velenjski poslovnež Stanislav Gaberc sta namreč osumljena izsiljevanja vodstev podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar.

Od predsednika uprave Uniorja Korošca in direktorja Rhydcona Vinka Stiplovška naj bi Vodušek zahteval 350 tisoč evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160 tisoč evrov. Kot tretjo možnost naj bi jima ponudil, da z njegovim podjetjem skleneta pogodbo o oglaševanju, vredno 360 tisoč evrov.

Tako Vodušek kot Gaberc krivdo zanikata in pravita, da je šlo za poslovne dogovore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.