Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Preklop na plinsko peč je terjal še pet tisoč evrov

Eksplozija v kemijski tovarni EPA
Kriminalisti nameravajo poiskati odgovorne in jih kazensko ovaditi.

Za okoli pet tisoč evrov škode je povzročila eksplozija, ki se je vnela v sredo popoldne v enem od podjetij v Lendavi. Ob eksploziji so se trije tamkajšnji delavci dokaj hudo telesno poškodovali.

"Policisti  in  kriminalisti policijske uprave (PU) Murska Sobota so z ogledom kraja in z zbiranjem
obvestil  ugotovili,  da  so  trije delavci v tem podjetju opravljali  spremembo  na  centralni  peči  in sicer zamenjavo gorilnika iz oljnega na plinskega. Do 11. februarja je že bila izvedena inštalacija cevi za  dovod  plina  od plinske glavne pipe do kotlovnice v podjetju. Po prvih ugotovitvah  obstaja  sum, da je iz cevi ušlo več plina, ki se je kopičil v prostoru  oziroma  v  kotlovnici.  Takrat  je  prišlo  do  vžiga  plina  in posledično  do  eksplozije," ugotavljajo na policiji.

Kriminalisti sicer še ugotavljajo, zakaj točno je prišlo do vžiga. Med preiskavo pa nameravajo odkriti, kdo bi bil lahko tudi kazensko odgovoren za nastanek eksplozijo.

"Policisti bodo  o svojih ugotovitvah obvestili Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti. O delovni nesreči pa so že bile obveščene ustrezne inšpekcijske službe," dodajajo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.