Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Prelepil ji je oči, usta in nos

Hrvaška policija Žurnal24 main
Zaposleni v menjalnici je ropar sledil domov, jo oblepil z lepilnim trakom, ukradel ključe in oropal menjalnico.

Braška policija je umorjeno našla okoli 22.30 v spalnici družinske hiše v Supetarju. Ženska je bila zvezana z lepilnim trakom, ki ji ga je morilec zalepil okoli cele glave, čez oči, usta in nos.

Uro in pol pred tem je policija dobila prijavo o ropu menjalnice v bližini trajektne luke. Rop je prijavila sodelavka umorjene, ki ji na telefon ni uspelo doklicati kolegice. Policija se je odzvala na klic in okoli 21. ure prišla v menjalnico Abigo. Vrata poslovalnice so bila odprta, v notranjosti pa je manjkal sef.

Zaposleno v menjalnici v Supetarju so videli živo okoli 20. ure, ko je pred zaprtjem menjalnice odšla v bližnjo pekarno po burek. Neuradno naj bi ropar počakal, da je 35-letnica zaprla menjalnico in ji sledil domov. Ko je vstopila v hišo, jo je ubil ter ji ukradel ključe poslovalnice. Iz poslovalnice je nato odnesel sef in se s trajektom odpravil proti Splitu.

Sumljivo vedenje zbudilo pozornost

Delavci na trajektu so postali pozorni na 48-letnega moškega, ki se je sumljivo obnašal. Po poročanju Vjesnika naj bi moški na trajektu odprl sef, pri čemer pa se je sprožil alarm, ker sef ni bil pravilno odprt.

V Splitu je trajekt pričakala policija in moškega prijela. Sef so našli v smeteh na trajektu. Poleg omenjenega moškega so privedli še pet ljudi, za katere pa še ni jasno, kako so povezani z zločinom.

Lastnica menjalnice, ki živi v Splitu, je za 24 sata dejala, da podrobnosti ne pozna. Po njenih besedah je zaposlena, ki je poklicala policijo v šoku.

Prebivalci pravijo, da je menjalnica na zelo prometnem mestu, v neposredni bližini poslovalnice Jadrolinije. Poleg sta še dve pekarni in kiosk, zato se prebivalci sprašujejo, kako da nihče ni ničesar videl, poroča Večernji list.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:26 02.december 2011.

    Zato , ker je menjalnica v polkleti, sedaj decembra meseca ob 20 uri zvečer pa ni žive duše nikjer zunaj.