Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Premetali vso Gorenjsko

Policist Saša Despot
Kriminal. Po letu in pol preiskovanja je policija razbila novi mreži tihotapcev.

Kranjski preiskovalni sodnik bo predvidoma danes popoldan zaslišal 11 domnevnih preprodajalcev drog in orožja, ki jih je policija prijela včeraj. S tem je zaključila dve najobsežnejši preiskavi, ki so ju kriminalisti vodili skoraj dve leti. Med hišnimi preiskavami so na 38 naslovih po vseh večjih krajih na Gorenjskem, v Ljubljani in na Goriškem skupno 40 osumljencem pregledali stanovanja, osebna vozila in celo laboratorije, namenjene predelavi ter hrambi prepovedane droge. To naj bi – v sicer manjših količinah – policija tudi zasegla, prav tako nekaj kosov orožja.

Delali naj bi kot kurirji

Večina vseh preiskovanih naj bi delovala v mreži dobro organizirane kriminalne združbe, ki tihotapi drogo in orožje iz držav bivše Jugoslavije prek Slovenije na sever Evrope. Slovenci naj bi kot kurirji skrbeli zlasti za organizacijo in izvedbo prevoza. Za to jim grozi do deset let zapora.

NPU nad svoje

Hkrati kot kranjski so hišne preiskave na Gorenjskem in po Ljubljani opravljali tudi kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki so s tem včeraj prav tako zaključili leto in pol trajajočo preiskavo domnevnega tihotapljenja droge in orožja. Pridržali so 19 osumljencev, prav tako članov domnevne kriminalne združbe. "Gre za tri ločene kriminalistične preiskave, ki pa se med seboj na neki način tudi prepletajo, zato so se preiskovalci z NPU in Policijske uprave Kranj odločili, da akcije izvedejo na isti dan," pojasnjujejo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.