Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Preplah zaradi iztrebkov

Pošiljka z neznano snovjo, MOL Gasilska brigada Ljubljana
Vsebina sumljivih pošiljk, ki so jih danes prejeli v več uradnih institucijah in organizacijah v Ljubljani, ni bila nevarna.

Vsebina sumljivih pošiljk, ki so jih danes prejeli v več uradnih institucijah in organizacijah v Ljubljani, ni bila nevarna, so sporočili s PU Ljubljana. Na ustavnem sodišču in ministrstvu za finance je šlo za iztrebke. Prav tako je bila nenevarna vsebina pošiljk na Zvezi potrošnikov Slovenije in eni izmed primorskih fakultet.

Pošiljka za ljubljanskega predavatelja

Pošiljka na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem je bila naslovljena na predavatelja ene od ljubljanskih fakultet, ki s primorsko univerzo sodeluje preko avtorske pogodbe. Pošiljka je na naslov fakultete prispela zjutraj, ko je fakulteta tudi obvestila koprsko policijsko upravo.

Komu se je zamerila ZPS?

Gasilci so nato informacijo o pošiljki z neznano vsebino prejeli še s strani Zveze potrošnikov Slovenije; pošiljka z belim prahom je bila naslovljena na Bredo Kutin. Na Frankopanski ulici v Ljubljani je nato sledil običajen policijski postopek. Analiza vzorcev v obeh primerih še poteka.

Sumljiva pošiljka tudi na ustavnem sodišču

Sumljiva pošiljka je prispela tudi na ustavno sodišče v Ljubljani; v eni izmed pisarn so prejeli pošiljko z neznano vsebino, ki pa ni prah, so povedali ljubljanski policisti. Več informacij v tem trenutku še ni znanih.

Komentarjev 1
  • dragec 18:25 16.junij 2015.

    Verjetno je to delo anarhistov iz SSDSS