Slovenija > Črna kronika
477 ogledov

Preprodajalcem več kot 100 let zapora

Skupina je s Kosova v Slovenijo pretihotapila 188 kilogramov heroina, 123 kilogr Žurnal24 main
Skupina, ki je s Kosova v Slovenijo tihotapila ogromne količine heroina, je obsojena na skupno 104 leta in pol zapora. S Kosova v Slovenijo so pretihotapil kar 188 kilogramov heroina.

Vodja Elez Elezi je bi obsojen na 15 let zapora, obenem pa mora državi plačati 50 tisoč evrov, ki jih je zaslužil od preprodaje. Ramis Saleševič, Boštjan Gašper, Edis Kadirić in Naim Kukaj so bili obsojeni na 15 let zapora, Zoran Kramarič na sedem let in pol, Edi Kico na sedem let,  Hamzo Kukaj pa na pet let in pol zapora.

Skupina je bila obsojena zaradi preprodaje heroina v kriminalni združbi, saj so po uradnih podatkih s Kosova v Slovenijo pretihotapili 188 kilogramov heroina, 123 kilogramov pa so ga nato preprodali naprej v Italijo in Švico. Ramiz Salešević, ki je bil obsojen na 15 let zapora, je bil oproščen v delu, ki ga je bremenil nedovoljenega prometa z orožjem.

Preprodajalska mreža

Tožilstvo trdi, da je združba delovala tako, da se je Reshani kot dobavitelj heroina na Kosovu najprej dogovoril o prodaji omamnih substanc s kupci v Italiji in Švici, nato pa o tem obvestil Elezija in z njim načrtoval prevoz. O transportih je Elezi obvestil Kica in Mufida Saleševića, ki je nato sporočilo posredoval Kadiriću. Ta je pridobil kurirje in avte za prevoz, mamila pa je tudi skrival v vozila in usmerjal kurirje. Te in mamila je priskrbel tudi Kic, prenašalce pa usmerjal; podobno vlogo je imel tudi Gašper. Naim Kukaj je heroin hranil v Ljubljani in ga izročal Kadiriću za prevoz v Švico, Kramarič pa je prav tako priskrbel prevoznika droge in ga spremljal pri vožnji. Hamza Kukaj je bil odgovoren za skrivanje heroina v kurirjevo vozilo, Ramiz Salešević pa je poleg tega mamila prodajal tudi na drobno.

Obtoženci naj bi se s prepovedanimi posli ukvarjali najmanj poldrugo leto. Večino so aretirali v spektakularni jutranji akciji na Litijski cesti v Ljubljani konec lanskega junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.