Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Prerivanje pred finišem

V sredo bo predvidoma izrečena sodba Goranu Puzinu in šesterici, obtoženim razpe Žurnal24 main
Pred kranjskim sodiščem se je odvil predzadnji del sojenja domnevni heroinski navezi na Gorenjskem. Bil je poln čustvenih govorov, sodba pa bo predvidoma v sredo.

Tik pred zaključnimi govori in preden se bo tožilka izrekla o višini kazni, ki jo bo zahtevala za sedemčlansko domnevno kriminalno združbo, je Goran Puzin pred sodnico stopil s čustvenim govorom: "Zgrožen sem nad pisanjem medijev in neprimernim pristopom policije. Ostalih šest na zatožni klopi so le žrtve, da so policisti lahko upravičili svoje delo oziroma nedelo. Moralno sporno je, da so priprti le zato, ker so odvisniki. S tem so še dodatno ožigosani in imam zato občutek krivde. Osebe, ki so me obremenile, da sem jim prodal heroin, so bile pod pritiskom. Cilj vsakega narkomana, ki ga pripeljejo na policijo, je, da od tam čim prej gre, zato ne izbirajo besed, samo da grejo čim prej po drogo nazaj. Heroin uživam že 20 let, nisem je pa nikomur nikoli prodajal. V paketke razporejam drogo, da bi jo jemal kontrolirano, da je ne bi vzel preveč naenkrat, kar bi me stalo življenja. Zato so policisti med hišno preiskavo našli paketke. Za paketke, ki so jih našli pri odvisnikih, ne morete obtožiti mene, ker za to ni dokazov - samo zato, ker sem odvisnik - že pet let zapora sem zato odsedel v preteklosti."

Zaradi dolgih govorov bosta obramba in tožilstvo zaključne govore podala šele v sredo, ko naj bi bila tudi izrečena sodba.

Grozi jim 15 let zapora
To je izsek predzadnjega dela manj kot dvomesečnega sojenja heroinski navezi, ki naj bi z drogo in metadonom dobro leto oskrbovala tržiške, škofjeloške in kranjske zasvojence. Za preprodajo najmaj petih kilogramov heroina jim po kazenskem zakoniku grozi 15 let zapora.

Policisti so jim prisluškovali pol leta in posnetke predvajali na zaslišanju. V policijske prisluhe naj bi se večinoma ujel ravno 44-letni Puzin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.