Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Presadili so mu pljuča verižnega kadilca

Je bil Matthew Millington žrtev površnosti bolnišnice? © Daily mail Žurnal24 main
Po tem ko so mu presadili pljuča, je nesrečni Britanec umrl zaradi raka na pljučih. Pljuča je dobil od darovalca, ki je dnevno pokadil do 50 cigaret.

31-letni Matthew Millington je umrl zaradi raka, in to po tem, ko so mu v bolnišnici presadili pljuča nekega strastnega kadilca. Britanski vojak je bil operiran v Papworth Hospital v Camridgeu, na to ustanovo pa se je zdaj že sprožil plaz obtožb, da naj bi rentgenski žarki pred operacijo pokazali sledi pljučenga raka.

Raka so odkrili pol leta po transplantaciji. Zdravila, ki jih je Matthew jemal po posegu, niso pomagala in kmalu se je izkazalo, da telo zavrača nov organ. Zdravniki so ga takoj poslali na obsevanje in kemoterapijo, a za veterana vojne v Iraku je bilo že prepozno.

Pljuča mu je podaril strastni kadilec
Matthew je nova pljuča potreboval že od leta 2006, ko so Mu odkrili neko neozdravljivo bolezen, zaradi katere bi umrl v roku dveh let. Začel je iskati darovalca in kmalu se je pojavil nek moški. Ta pa je, kot se je kasneje izkazalo, dnevno pokadil med 30 in 50 cigaret.

Millingtonova vdova Siobhan je za Daily Mail dejala, da je bil njen mož presrečen, ko je izvedel za darovalca. Sprašuje se, kako je mogoče, da bolnišnica ni zavrnila pljuč tako strastnega kadilca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.