Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Presenetili policista med prejemanjem podkupine

podkupnina Nik Rovan
V Velenju so policisti presenetili svoja kolega ravno v trenutku, ko sta prejemala podkupnino.

Eden od aretiranih policistov naj bi delal na mejnem prehodu Jelšane, drugi pa naj bi služil v Ljubljani, so poročali v oddaji 24 ur.

Drago Menegalija iz Generalne policijske uprave je za zurnal24.si potrdil, da so prijeli dva policista v postopku in dodal, da bodo zoper njiju izvedli ustrezne delovnopravne ukrepe.

Neuradno smo uspeli izvedeti, da gre za brata, ki sta v prostem času za "dodaten zaslužek" ustavljala avtomobile in voznikom predpisovala kazni, ter jih izsiljevala. Policisti so nad dogodkom šokirani, kljub temu, da naj ne bi šlo za velike voste denarja.

Postopek zoper policistov je pod svoje okrilje vzelo Specializirano državno tožilstvo.

Komentarjev 9
  • Dido 07:14 16.maj 2013.

    Oligarh, če si delal 5 let kot policaj in si prejemal od 1100 do 1500, si moral za to vsoto delat najmanj 80 nočnih ali nedeljskih ur + malica + prevozni stroški, ki so morali biti najmanj 250 evrov (za ...prikaži več dobit ven 1500). Raje izračunaj, koliko bi dobil brez dodatkov. Ne govorim na pamet. V policiji sem 30 let, na delovnem mestu z visoko izobrazbo in dobim 1150 evrov, ker nimam potnih stroškov in nobenih drugih dodatkov. Pa za vse tiste, ki bodo rekli, da v gospodarstvu dobijo manj - tega nisem zapisal z namenom tarnanja, ker je brez veze, želel sem le oligarhu in nekaterim drugim povedati, naj ne nakladajo brez veze. Pa brez zamere.

  • oligarh 21:57 15.maj 2013.

    nič ne nakladam in govorim na splošno za vse policiste ne pa točno za njiju, sem tudi sam bil 5,5 let zaposlen na MNZ (policist) tako da...

  • xy 21:51 15.maj 2013.

    dej ne nakladaj. Toliko sta verjtno dobila, ker jih država tako lepo plačuje , skupaj le še z "dodatnim delom"