Slovenija > Črna kronika
1222 ogledov

Mladoletnika poškodovali le zaradi želje po nadvladi

pretep Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Skupina šestih mladoletnikov in ene polnoletne osebe je v pretepu poškodovala dva mladoletnika.

V začetku februarja se je na Ljubljanski cesti v Celju v zgodnjih jutranjih urah odvil neenakovreden pretep. 

Z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil ter pridobljenimi posnetki video nadzornih sistemov so policisti ugotovili, da je sedem oseb, od tega šest mladoletnih, napadlo dva mladoletnika. Enega so huje poškodovali, enega pa lažje.

V preiskavi je policija ugotovila, da napadu niso botrovale medsebojne zamere in da napadena mladoletnika nista dajala povoda za nasilno dejanje. Nasilneži so ju napadli zaradi želje po nadvladi nad njima in drugimi mladostniki, zbujanja strahu in uveljavljanja med vrstniki.

Sedmerica je osumljena štirih kaznivih dejanj: sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje, povzročitve lahke telesne poškodbe, povzročitve hude telesne poškodbe in nasilništva.

"Nasilna dejanja storjena na tak način so še posebej zahrbtna, zavržna in nedopustna. Mladoletnika, nad katerimi so se znesli, niso zaznamovale zgolj telesne poškodbe, pač pa tudi občutek ponižanja in strahu," so v sporočilu za javnost zapisali na PU Celje.

Prioriteta za tožilko

Prav danes in v petek v Ljubljani poteka 22. strokovni posvet Otrok - zrcalo družbe, na katerem strokovnjaki z več področij govorijo o medvrstniškem nasilju. 

Kot je poudarila generalna državna tožilka Katarina Bergant, gre za zelo pomembno temo. Zavezala se je, da bo obravnava medvrstniškega nasilja ena od njenih "absolutnih prioritet".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 18:35 18.april 2024.

    Če lahko ugibam je albanska tolpa napadla dva slovenska dijaka...