Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Pretepal otroke, ženo in jim grozil

Nasilje v družini. Barbara Milavec Fotografija je simbolična.
Na območju PU Novo mesto so policisti morali trikrat posredovati zaradi nasilja. Partnerji so grozili, da bodo svoje žene ubili.

Brežiški policisti bodo zaradi nasilja v družini podali kazensko ovadbo zoper 22-letnega osumljenca. Ta je med pretepom tako poškodoval partnerko, da je morala poiskati zdravniško pomoč. Osumljenec naj bi že dlje časa izvajal telesno in psihično nasilje nad partnerko, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

74-letnik grozil ženi z ubojem

Popoldan so zaradi nasilja v družini izrekli ukrep prepovedi približevanja 74-letnemu nasilnežu, ki je prav tako pretepal svojo ženo in jo poškodoval. Osumljenec že dlje časa izvaja telesno in psihično nasilje nad svojo partnerko, jo pretepa, žali in ji grozi z ubojem. Policisti so o prepovedi približevanja seznanili pristojne ustanove in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Posredovali so tudi črnomaljski policisti

Črnomaljski policisti so 30. januarja zvečer odvzeli prostost 44-letnemu osumljencu nasilja v družini in ga pridržali. Nasilneža, ki že dlj e časa izvaja telesno in psihično nasilje nad bivšo ženo in otroki, bodo privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini ter kaznivega dejanja zanemarjanja otroka in surovega ravnanja. Osumljenec je žrtve pretepal, ustrahoval in jim grozil, da jih bo ubil.

Komentarjev 2
  • dragec 12:08 31.januar 2013.

    kriva je kriza in ZUJF

  • mph 12:01 31.januar 2013.

    Mene samo zanima, kje so zapori, kamor bi za nedoločen čas zaprli takšne, dokler sami ne dokažejo, da niso več nevarni? Po naših zakonih mora nekdo dobesedno najprej umret, da bo potem morilec dobil blago kazen.