Slovenija > Črna kronika
149 ogledov

Pretepal partnerko, doma skrival še avtomatsko puško in 1.350 nabojev

Orožje PU Ljubljana
Prejšnji teden so kamniški policisti prejeli prijavo kaznivega dejanja nasilja v družini. Ugotovili so, da je 30-letni moški sicer državljan Hrvaške z urejenim statusom v Sloveniji dalj časa grdo in ponižujoče ravnal s svojo izven zakonsko partnerko, nad njo izvajal psihično in fizično nasilje ter jo spravljal v podrejen položaj.

V okviru preiskave so ugotovili še, da ima osumljeni poleg legalnega orožja (trije kosi, za katere poseduje orožne listine), tudi ilegalno orožje oziroma vojaško orožje za katerega nima dovoljenj. 

V hišni preiskavi so policisti odkrili in zasegli avtomatsko vojaško puško, strelivo za to puško in vojaški bajonet ter še 1.350 nabojev različnih znamk in kalibrov in več nabojnikov. 

Orožje | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana

Prav tako so zasegli manjšo količino posušene rastline za katero se sumi da je prepovedana droga konoplja rastlina, drobilnik in teleskopsko palico. 

Osumljenemu so policisti odvzeli prostost in ga v minuli petek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Ferluci 13:41 05.september 2016.

    ..in če je udbovec je bila preiskava na domu nezakonita.

  • mph 13:26 05.september 2016.

    Skladno z našo zakonodajo, bo verjetno s sposobnim odvetnikom že jutri zunaj, v skrajnem primeru bo dobil 23 ur in 30 minut prepovedi približevanja in za naš čudoviti pravosodni sistem bo tako zadeva zaključena. Seveda do drugič oz. do prej ...prikaži več ali slej pogosto tragičnega konca, ko bodo spet vsi pametovali za nazaj.