Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Pretepala sta mamo in partnerico

Fotografija je simbolična. (Foto: arhiv Zurnal24) Žurnal24 main
Mladi Šentjernejčan se je fizično in psihično spravil nad mamo, Črnomeljčan pa nad svojo partnerico. Obema so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Razbil vse, kar mu je prišlo pod roko
24-letni Šentjernejčan je v soboto očitno izgubil živce. Mater naj bi pretepal, jo nadlegoval, vpil nanjo in jo zmerjal. Razbijal je inventar, in ko je eden od družinskih članov poskušal na pomoč poklicati policiste, mu je iz rok iztrgal telefon ter ga razbil.

Po ugotovitvah policistov naj bi osumljenec že večkrat izvajal telesno in duševno nasilje nad svojo mamo. Zato so mu odvzeli prostost in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Dolenjski in belokranjski policisti so v prvih desetih mesecih ukrep prepovedi približevanja izrekli 77 osebam.

Partnerico pretepal vpričo otrok
V noči na nedeljo pa so policisti zaradi nasilja posredovali v okolici Črnomlja. Nasilneža so zalotili med razbijanjem inventarja v hiši. Poškodoval je več vrat v hiši ter razbil kuhinjo, jedilnico in teraso. Policisti so med zbiranjem obvestil ugotovili, da je 34-letni moški že dalj časa – največkrat pod vplivom alkohola – izvajal nasilje nad svojo partnerico, tudi ob navzočnosti otrok.

Nanjo je kričal, jo zmerjal in podil iz hiše, zaradi strahu pred nasilnežem pa nikoli prej ni poiskala pomoči. Tudi njemu so prepovedali približevanje partnerici in otrokom, poleg tega ga bodo še ovadili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.