Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Pretepaški božič na Dolenjskem

policija Anže Petkovšek
Na vlaku za Mirno Peč je prišlo do pretepa med dvema dekletoma in petimi fanti, starimi od 16 pa do 27 let; pred lokalom v Metliki se je šest domačinov spravilo na Ljubljančana; v Šmihelu pa je bilo poleg pretepa slišati tudi strele.

V petek popoldne je na vlaku, ki je pripeljal v Mirno Peč, prišlo do pretepa več mladostnikov. Policisti so po pogovoru z vsemi vpletenimi ugotovili, da je prišlo do prepira in nekaj nasilja med dvema dekletoma in petimi fanti, starimi od 16 pa do 27 let. Med prerivanjem in potiskanjem po vlaku so si izmenjali nekaj udarcev, skupili pa so jih tudi tisti, ki so hoteli pomagati in ločiti razgrete glave. Policisti so izdali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda 16-letniku in dvema 19-letnikoma, postopek za prekršek po zakonu o omejevanju rabe alkohola pa so napisali še natakarici gostinskega lokala, kamor je razgreta družba po umiritvi strasti odšla na pijačo.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili še, da se je v soboto zgodaj zjutraj pred gostinskim lokalom v Metliki šest moških iz okolice Metlike spravilo na Ljubljančana, ki je ravno izstopil iz vozila. Ko so policisti razčiščevali, kaj se je zgodilo, se je eden izmed šesterice, 19-letnik, nedostojno vedel do policistov. Ker je v pijanem stanju nadaljeval s kršitvijo, so ga pridržali. Poškodovani je sam poiskal zdravniško pomoč, saj naj bi utrpel lažje poškodbe.

V soboto zvečer pa je prišlo do kršitve javnega reda in miru s telesnimi poškodbami v Šmihelu. Med (pre)glasno glasbo je prišlo do prepiranja in prerivanja, izstreljena naj bi bila dva strela. Z intervencijo so policisti strasti pomirili, reševalci pa so v bolnišnico z lažjimi poškodbami glave odpeljali 30-letnika. Zaradi predvajanja preglasne glasbe so plačilni nalog napisali 47-letniku, plačilni nalog ali kazenska ovadba pa čaka tudi 31-letnika, ki je udaril prej omenjenega 30-letnika.

Komentarjev 1
  • zic 13:02 26.december 2011.

    če niso tile dolenjčki mal čauknjeni, pol pa tut ne vem!?