Slovenija > Črna kronika
95 ogledov

Pretepli in odpeljali na Pohorje umret

Denis Leskovar Primož Kosi Fotosmedia
Peterica Davorina Horvata pretepala vsaj dve uri. Lokal Čuk v Rošnji je bil okrvavljen.

Na mariborskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje peterici, ki je oktobra brutalno pretepla Davorina Horvata, domnevno zaradi ljubimkanja z Matejo Marin, ki je prav tako na zatožni klopi. Ob njej si zatožno klop delijo Denis Leskovar, Timotej Sitar, Primož Kosi in mladoletnik.

Horvata naj bi najprej brutalno pretepli že v njegovi hiši, nato so ga prisilili, da se je z njimi odpeljal v gostinski lokal, kjer so ga pretepli še huje. Po njem naj bi tolkli tako dolgo, da so jim otekli členki, po Horvatu naj bi prav tako udarjali z gostilniškimi stoli. Marinova je v svojem zagovoru dejala, da je morala večkrat iti bruhat, saj ni mogla gledati, kako so ga pretepali. "Ko so končali, mi je Kosi rekel, naj očistim lokal, saj zasušena kri ne gre dol," je opisala Marinova.

Horvat izdihnil na Pohorju

Komaj stoječega na nogah, je Horvata trojica izmed petih odpeljala na Pohorje. Kot je pojasnila Marinova, so ji, ko so že prišli nazaj, pojasnili, da so se vmes ustavili, saj da je Horvat potožil, da mora opraviti malo potrebo, kjer jim je po njihovih besedah poskušal celo pobegniti. Nato so ga ujeli in odpeljali na Pohorje, kjer je po njihovih besedah sam izstopil iz avtomobila. Trdijo, da je bil Horvat tako še živ, ko so ga pustili na Pohorju, da bi se tako izognili kazni, ki jih bremeni obtožnica. Kot je dejal tožilec Izidor Rojs, jih obtožnica bremeni kaznivega dejanja umora iz maščevanja.

Krivdo zanikali na predobravnavnem

Peterica je krivdo zanikala že na predobravnavnem naroku. Tožilec jim je takrat ponudil za Leskovarja in Marinovo 24 let, za Kosija 22 in za Sitarja 20 let.

Zakaj so Horvata tako brutalno pretepli, še zdaj ni znano. Šlo naj bi za Leskovarjevo ljubosumje, saj naj bi Marinova, njegova partnerica, ljubimkala s Horvatom. Po njenih besedah pa so ga pretepli zaradi številnih sporočil, ki jih je Horvat pošiljal obtoženim.

Komentarjev 5
  • širhakl 22:24 19.marec 2014.

    Ma,kakšno sojenje pa arest.Pretepst,ampak en drugega pa na Pohorje,lisicam za vabo.

  • milek 20:06 19.marec 2014.

    Kakšne minimalne kazni. Ker pa je sodstvo nesposobno, bodo na koncu še oproščeni in dobili od sodišča odškodnino. Za takšne bi bila še smrtna kazen premalo.

  • maresem 18:57 19.marec 2014.

    Kakšen zapor. Smrtna kazen s počasnim umiranjem... na obroke.