Slovenija > Črna kronika
16851 ogledov

Pretresljivi posnetki nesreče, avtocesta je bila zaprta več ur

Nesreča v Trojanah Dars
Huda nesreča na avtocesti.

Zjutraj smo poročali o hudi prometni nesreči, ki se je ponoči zgodila v predoru Trojane. Tovornjak vlačilec se je zaletel v odstavno nišo in nato drsel ob steni predora še okoli dvajset metrov. 

Po podatkih Družbe za avtoceste je do trčenja na štajerski avtocesti v predoru Trojane v smeri Ljubljane prišlo ob 23.41. Tovorno vozilo se je zaletelo v odstavno nišo in nato drselo po predorski steni. "Vozilo je obstalo na voznem pasu, ena oseba je po naših podatkih poškodovana," je povedal Marjan Koler iz Darsa. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so voznika s hudimi zdravstvenimi težavami so prevzeli reševalci ZD Domžale in ga prepeljali v bolnišnico.

požar, Trojane, predor, V predoru Slovenija Na pragu prvega delovnega dne huda nesreča

Pri Darsu poudarjajo, da so se nadzorniki prometa v pristojnem nadzornem centru Darsa na Vranskem nemudoma odzvali na nesrečo in predor zaprli. V smeri proti Ljubljani je bil zaprt do 3.32 ure. 

Obvoz po vzporedni cesti

"Obvoz je bil zaradi zapore urejeno po vzporedni cesti, potem ko so intervencijske službe (gasilci, policisti, reševalci) opravili svoje delo, pa usposobili vozišče za vnovičen varen potek prometa," je še pojasnil Koler. 

Poudarja, da se morajo ob takih dogodkih nadzorniki prometa, v konkretnem primeru je šlo za Regionalni nadzorni center Vransko, hitro in premišljeno odzvati. To pomeni, da je potrebno aktivirati intervencijske službe, ki sodelujejo pri reševanju, zagotoviti morajo varnost povzročiteljev dogodkov in drugih udeležencev v prometu. "To so tudi tokrat izvedli skladno z vsemi področnimi protokoli," pojasnjuje Koler.

Darsove kamere so nesrečo posnele, kar si lahko ogledate na spodnjih treh video posnetkih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar skeptik
    skeptik 14:44 03.januar 2018.

    Gledam in gledam te posnetke, pa ne vidim prav nič pretresljivega..... Aja, mora biti tak napumpan naslov, da se klika. Bedniki

  • Žurnalček 12:56 03.januar 2018.

    Spavaj cvite mooooj , samo spavaj !