Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Pretvarjajo se, da bodo opravljali dela

policija Anže Petkovšek
Drzna tatvina na območju Bežigrada. Ljubljanski policisti iščejo moškega, ki se je pripeljal do hiše oškodovanke in se pretvarjal, da bodo v bližini hiše opravljali dela. Ko se je že odpeljal, so svojci ugotovili, da jim je nekdo brskal po hiši in jih okradel.

Okrog 15. ure so ljubljanske policiste obvestili, da se je do stanovanjske hiše za Bežigradom pripeljal neznani moški z manjšim vozilom zelene barve, neznane znamke in registrskih oznak. Ogovoril je oškodovanko, ki je sedela pred hišo.

S pretvezo, da bodo opravljali dela, jo je zvabil za hišo. Po krajšem pogovoru je moški odšel nazaj pred hišo in preden je oškodovanka prišla za njim, se je z vozilom že odpeljal. Ko so se domov vrnili svojci, so opazili, da je notranjost hiše premetana in da jim je nekdo ukradel denar in nakit v skupni vrednosti dva tisoč evrov.

Policisti storilca še iščejo.

Pozor pred vlomilci!

Policisti pri tem znova opozarjajo na pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, za katere je značilno, da osumljenci pod pretvezo (odkup odpadnega materiala, naprošajo za vodo, čisto "navaden" pogovor o urejenosti okolice hiše, ponujajo prodajo raznih priročnih predmetov, sporočajo, da se bodo opravljala razna sanacijska dela ipd.) žrtev zvabijo iz hiše, tako da nima več nadzora nad objektom in preusmerijo njegovo pozornost s pogovorom.

Medtem  drugi storilec ali več njih vstopi/jo v notranjost, od koder v večini primerov pokradejo denar, nakit ali druge vrednejše predmete. Da so bili okradeni, pa opazijo šele več ur po dogodku.

Komentarjev 2
  • popokatopetl 15:46 14.april 2016.

    Kaj pa nej, če na volitvah sami lopovi kandidirajo ;)

  • Avatar Leon
    Leon 14:16 14.april 2016.

    Naivnost Slovenk in Slovencev ne pozna meja ,kar je zaznati pri vsakokratnih volitvah ! Volijo lopove ,potem pa se čudijo ,da so okradeni .