Slovenija > Črna kronika
22434 ogledov

Kako nepotrebna smrt: Umrla zaradi uporabe pirotehničnega sredstva

Pirotehnika petarde ognjemet
1/3
Profimedia
V nedeljo popoldne se je med uporabo pirotehničnega sredstva poškodovala ena oseba. Kljub pomoči je na kraju dogodka umrla.

Policisti so bili v nedeljo nekaj po 18. uri obveščeni o dogodku, v katerem je na območju Lukovice umrla 56-letna ženska. "Po do sedaj zbranih obvestilih je na enem izmed dvorišč pri uporabi pirotehničnega izdelka, izstreljena raketa poletela v zrak, nato pa spremenila smer in trčila v žensko, ki je stala v bližini. Zaradi hudih poškodb je na kraju, kljub hitri pomoči, umrla," so sporočili s PU Ljubljana. 

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ki ga je osumljen 37-letni svojec. Po naših informacijah je umrla njegova mama. O vseh ugotovitvah bo policija obvestila pristojno državno tožilstvo.

Pirotehnika petarde ognjemet | Avtor: Profimedia Profimedia

Policisti ob tem opozarjajo, da nepremišljena, neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov, namenjena zgolj nekaj sekundam zabave, lahko posameznike zaznamuje za vse življenje. Povzroči lahko hude telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči itd.), oziroma ima lahko hude posledice, ki so tudi usodne. Zelo moteča je za živali in onesnažuje okolje.

"V policiji uporabo odsvetujemo. Če se temu ne morete upreti, pa  jo uporabljajte vsaj varno in uvidevno. Torej tako, da to drugih ne moti in ne ogroža, ter ob upoštevanju vseh zakonskih omejitev. Neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov je težava vseh, zato starše, skrbnike, učitelje in vzgojitelje prosimo, naj opozarjajo na nevarnosti in možne posledice," opozarjajo policisti.

Pirotehnika petarde ognjemet | Avtor: Profimedia Profimedia

* Fotografije so simbolične.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • Kmodri_ 22:35 15.januar 2024.

    Žalostno!

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 12:37 15.januar 2024.

    butasti pravoslavci... Hristos se rodi... pa lepo sedmino želim

  • albert 12:31 15.januar 2024.

    Še danes ne vem kakšen pomen ima pokanje za praznike mi lahko kdo razloži?