Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Preživela v kritičnem stanju

Hokejska ekipa Lokomotiv Reuters
Za življenje dveh preživelih se borijo v Moskvi. Preživeli hokejist ima opečeno skoraj celo telo, inženir ima poleg hudih opeklin tudi vrsto zlomov in hud pretres možganov.

Več jaroslaveljskih zdravnikov se je včeraj borilo za dva preživela včerajšnje nesreče ruskega letala, v kateri je umrla skoraj cela ekipa hokejskega kluba Lokomotiv.

Zdravniki so se odločili, da poškodovanca zaradi resnosti poškodb pripeljejo v rusko prestolnico. Tam jima bodo pomagali najboljši strokovnjaki z najboljšimi aparaturami.

Preživelega hokejista Aleksandra Galimova so pripeljali na oddelek za opekline. Opečenega ima kar 90 odstotkov telesa, zato so ga morali med transportom zaviti v posebno folijo, ki je namenjena osebam s težkimi opeklinami ali podhladitvami.

Drugi preživeli, član posadke, ima opečenega 15 odstotkov telesa, zdravniki pa so zaskrbljeni zaradi zlomov in hudega pretresa možganov, piše spletni portal life.ru.

Šli na uvodno tekmo

Ekipa iz Jaroslavlja je bila na poti na uvodno tekmo sezone, pomeriti bi se morala z beloruskim Minskom. Na letalu je bilo 45 ljudi, 36 med njimi je bilo članov hokejskega kluba. Med žrtvami so tudi številni svetovno znani hokejisti, Slovak Pavol Demitra, Latvijec Karlis Skrastinš, Šved Stefan Liv, domača igralca Ruslan Salej in Aleksander Vasjunov ter Čehi Josef Vašiček, Karel Rachunek in Jan Marek.

Vzrok strmoglavljenja letala še ni znan; mnogi menijo, da bi bila lahko kriva slaba kakovost goriva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.